A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Свеської селищної ради
Шосткинського району Сумської області

Новини

26 КВІТНЯ - ДЕНЬ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

     26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.     Чорнобиль – це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, ліквідатори виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації.    Вшануймо ліквідаторів, за їх сміливість та відвагу. Ми ніколи не забудемо про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя і здоров’я прийдешніх поколінь. Завдяки героїзму ліквідаторів ми маємо сьогодні можливість спостерігати навколишню природну красу, бачити як ростуть наші діти й онуки, живемо.     У цей день щиросердечно дякуємо ліквідаторам за їхній подвиг та щиро бажаємо міцного здоров’я, бадьорості духу, родинного щастя, миру і благополуччя.

08:37 26.04.2022

Методичні рекомендації щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року

     1 квітня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет підписав наказ про затвердження Методичних рекомендацій щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року, розроблені командою МОН разом із керівниками департаментів (управлінь) освіти і науки обласних військових адміністрацій.

13:29 04.04.2022

Сучасне дошкілля під крилами захисту

       Команда Міністерства освіти і науки додала нові матеріали до розділу "Сучасне дошкілля під крилами захисту", які доцільно використовувати у спілкуванні з дітьми дошкільного віку.

13:16 04.04.2022

Загальнонаціональна хвилина мовчання для вшанування пам’яті всіх загиблих

       Для вшанування світлої пам'яті, громадянської відваги і самовідданості, сили духу, стійкості та героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України Президент Володимир Зеленський підписав Указ bit.ly/3JkrYRs про загальнонаціональну хвилину мовчання за загиблими.     Документом встановлено започаткувати проведення щоденно о 9 годині 00 хвилин загальнонаціональної хвилини мовчання,  яку оголошувати у всіх засобах масової інформації незалежно від форми власності.     Проведення хвилини мовчання передбачено, у тому числі у закладах освіти. 

21:45 16.03.2022

ПСИХОЛОГІЧНА ТУРБОТА ВІД СВІТЛАНИ РОЙЗ

     Щоб підтримати дітей під час військових дій та надати їм швидку психологічну допомогу, МОН та психолог Світлана Ройз підготували серію відео.

13:20 13.03.2022

29 січня ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

29 січня українці вшановують події кінця січня 1918 року, коли юні захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху − бій під Крутами.

09:19 29.01.2022

Глухівський клуб патріотично-військового виховання "Мужність" завітав до Свеської територіальної громади

Сьогодні Глухівський клуб патріотично-військового виховання "Мужність" завітав до Свеської територіальної громади, провівши семінар з військово-тактичної підготовки. Всіх учасників ознайомили з технічними характеристиками зброї, продемонстрували як правильно та швидко переряджати її. Показали майстер-клас з коротко ствольною зброєю, основи ножового бою, основи всестильового бою ( демонстрація прийомів самозахисту, презентація спортивного екіперування), надання першої домедичної допомоги. Всі учасники провели корисно та пізнавально час. 

19:29 22.01.2022

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Хто відвідав наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано